Stap voor stap

Katrien Krikilion


Katrien Krikilion

Ontdek ons team


Na 12 jaar een kinesitherapiepraktijk voor kinderen uit te bouwen, was ik zeer blij en trots mijn droom te realiseren om een eigen multidisciplinaire groepspraktijk te starten, en dit samen met Liesbet met wie ik al een goede samenwerking van 5 jaar had.

Ik heb tijdens die 12 jaar ook ervaring kunnen opdoen in het MPC Sint Franciscus, als kiné van een groepje kinderen met een meervoudige beperking. Ik heb o.a. geholpen in twee andere kinderpraktijken, waar ik van ervaren therapeuten zowel op het vlak van psychomotoriek als Bobath therapie kon leren. Naast het specialisatiejaar ‘pediatrische revalidatie’ volgde ik de "Bobath opleiding".

Op dit moment werk ik al enkele jaren halftijds in het UZ Brussel, eerst in het COS (centrum voor ontwikkelingsstoornissen) en nu in de CP (Cerebral Palsy) conventie. (Psycho)motorische testing, diagnostiek en de opvolging van kinderen met hersenletsels komen hier aan bod. De samenwerking met kinderneurologen, kinderorthopedist, logopedisten, psychologen, sociaal assistente, collegae kine’s… is enorm leerrijk. Het leert je om met een brede bril naar het kind te kijken. Ook in het UZ krijgen we de kans om zowel interne als externe bijscholingen te volgen, en naar binnen- en buitenlandse congressen te gaan.