Stap voor stap

Elien Van Der Massen


Elien Van Der Massen

Ontdek ons team


Na een vijfjarige opleiding aan de Universiteit Gent studeerde ik in de zomer van 2019 af als ‘Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen’ met als specialisatie pediatrie. Verschillende stageplaatsen leerden mij dat kinesitherapie bij de jongste populatie van onze maatschappij wel de meest variërende, boeiende en uitdagendste tak van de kinesitherapie kan zijn. De manier van bewegen, de continue ontwikkeling, de open en eerlijke communicatie en de onvoorwaardelijke vriendschap zijn eigenschappen die een kinderpopulatie typeren en hen daarom zo uniek maken. Een specifiek, op de ontwikkeling gericht, gesprek, onderzoek en aangepaste behandeling zijn dan ook zeer belangrijk binnen deze doelgroep.

Aangezien ik net mijn eerste stappen in het werkveld zet, heb ik nog geen extra diploma’s behaald. Bijscholingen bijwonen en op zoek gaan naar gespecialiseerde cursussen staan echter zeker nog op mijn to-do lijst. Wel heb ik het voorbije jaar de Typ10-cursus gevolgd en ben ik dus nu bekwaam kinderen op een speelse manier blind te leren typen. Daarnaast heb ik ook 6 jaar ervaring in het geven van gymnastiektraining aan kinderen van klein tot groot. Wanneer ik niet aan het werk ben in de praktijk, kan je me dus vermoedelijk op de turnmatten vinden.

De kinesitherapie bij kinderen combineer ik ook met kinesitherapie voor volwassenen in het dagcentrum ‘Zonnelied vzw’. De combinatie van mentale en motorische beperkingen die daar aan bod komen, zorgen voor zeer leerrijke ervaringen die ik ook graag meeneem naar de kinderpraktijk.