Stap voor stap

Els Cokelaere


Els Cokelaere

Ontdek ons team


Hoe geef je een kind, een jongere, een volwassene de kans om zich volledig te ontplooien ondanks de moeilijkheden en de beperkingen waarmee ze geconfronteerd worden? Van jongs af ben ik geboeid door de ontwikkeling van kinderen en jongeren tot gelukkige volwassenen.

Het was voor mij dan ook een logische keuze om de diploma’s Logopedie (1994, Artevelde Hogeschool) en Orthopedagogische Wetenschappen (1998, UGent) te behalen en me ook nadien continu bij te scholen tijdens bijkomende opleidingen en studiedagen.

Ik werkte met kinderen, jongeren en volwassenen met ontwikkelingsproblemen in een residentiële dienst voor mensen met een beperking. Sinds 2005 geef ik les en ben ik stagebegeleider op Hogeschool Gent in de opleiding Professionele Bachelor in de Orthopedagogie.

Ik wil mijn kennis niet alleen doorgeven aan studenten, maar ook gebruiken om daadwerkelijk kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden. Het feit dat ik zelf mama en plusmama ben, heeft deze overtuiging nog versterkt. Daarom werk ik als orthopedagoge in het team van Stap voor Stap waar ik kinderen en jongeren begeleid bij hun sociaal-emotionele ontwikkeling en welbevinden. Zo’n begeleiding is altijd op maat van het kind, speels en praktisch en in een open dialoog met de ouders.

Registratienummer: VVO1710026